De Toekomst van Presentatie Tools: De beste AI Tools van 2023

Bernard de Vries

beste presentatietools ai

Een AI ontwikkelaar kan AI presentatie tools integreren om bedrijfspresentaties te automatiseren, aan te passen en te optimaliseren. Door AI-technologieën te benutten, kunnen presentaties realtime worden aangepast op basis van doelgroepfeedback, data-analyse en bedrijfsbehoeften, wat leidt tot effectievere en boeiendere presentaties voor zowel interne als externe stakeholders. Laten wij kijken naar de meeste succesvolle en beste AI presentatie tools van 2023.

GlimmerAI voor visueel aantrekkelijke presentaties

AI presentaties toolsDankzij de integratie van GPT-3 en DALL’E 2 biedt GlimmerAI, als AI presentatie tool, de mogelijkheid om visueel aantrekkelijke presentaties te creëren op basis van tekst- en spraakopdrachten. Deze gebruiksvriendelijke software stelt zowel AI ontwerpers als reguliere gebruikers in staat om in een handomdraai indrukwekkende presentaties te maken. GlimmerAI is uitgerust met een scala aan hulpmiddelen, zoals tekst- en spraakbewerking, export naar PPTX en PDF, samenwerking in teamverband, een gestroomlijnde interface en compatibiliteit met geavanceerde AI-technologieën zoals GPT-3 en DALLE 2. Bovendien beschikt het over een krachtige zoekmachine, een essentieel instrument voor elke AI freelance professional, die moeiteloos relevante content kan vinden. GlimmerAI is de ideale keuze voor wie op zoek is naar een efficiënte manier om professionele presentaties te maken.

Decktopus AI applicatie voor het ontwikkelen van presentaties

Decktopus is een cloud-gebaseerde applicatie die gebruikers helpt met het snel en efficiënt ontwikkelen van presentaties. Een van de meest opvallende kenmerken is het grote aanbod aan aanpasbare sjablonen. Elk sjabloon kan op talloze manieren worden aangepast, van het wijzigen van de indeling tot het kiezen van een ander lettertype. Daarnaast beschikt Decktopus over een door AI aangestuurde content-assistent, waarmee gebruikers tijd besparen en tegelijkertijd effectieve presentaties kunnen maken. De real-time samenwerking functie van Decktopus is een andere handige toevoeging waarmee teams gezamenlijk een presentatie kunnen ontwikkelen, wat leidt tot minder overlappend werk en een consistente uitstraling.

Met Gamma documenten, presentaties en websites makkelijk opstellen

Gamma heeft een innovatief product geïntroduceerd dat het opstellen van documenten, presentaties en websites vereenvoudigt. Centraal in het platform staat de AI-generator die snel een basispresentatie of document vanuit het niets opzet, waarmee gebruikers direct aan de slag kunnen. Gamma wordt geroemd om zijn unieke manier van informatievoorziening, waardoor gebruikers niet meer gebonden zijn aan de beperkingen van traditionele PowerPoint-dia’s. Met handige functies kunnen presentatoren hun verhaal soepel laten verlopen. De “één-klik” visuele verfijning is een opmerkelijke functie waarmee gebruikers met slechts één klik de visuele stijl van hun presentatie of document kunnen transformeren. Deze focus op design zorgt ervoor dat content altijd in lijn is met merknormen en visueel aantrekkelijk is voor gebruikers.

SlidesAI het platform voor Google Slide-thema’s en PowerPoint-sjablonen
SlidesAI is een nieuw platform dat Google Slide-thema’s en PowerPoint-sjablonen aanbiedt, geoptimaliseerd voor sectoren als zaken, onderwijs, marketing en gezondheidszorg. Gebruikers hebben een breed scala aan keuzes qua presentatie onderwerpen, formaten, visuele stijlen en kleurenschema’s om een presentatie te ontwikkelen die perfect aansluit bij hun behoeften. SlidesAI onderscheidt zich van zijn concurrenten door een uitgebreide verzameling van aanpasbare presentatiesjablonen. Bovendien vereenvoudigt de ingebouwde kunstmatige intelligentie-presentatiemaker van de software het ontwikkelingsproces, waardoor het een tijdbesparende optie is voor drukbezette professionals.

Maak professioneel ogende presentaties met Pitch

beste ai presentatietoolsPitch, een nieuw softwareprogramma voor het maken van presentaties, is geïntroduceerd om gebruikers te helpen bij het moeiteloos opstellen van professioneel ogende presentaties. De nadruk ligt op gebruiksgemak, waardoor presentatoren hun presentatie kunnen beginnen met tekst of een samenvatting van de te behandelen stof. Pitch onderscheidt zich door presentaties te genereren op basis van tekstuele input. Deze zelfgenererende functie wordt aangevuld met een breed scala aan lettertype- en kleuropties, waardoor het programma geschikt is voor zowel merken als individuen.

Instant een van de beste op AI-gebaseerde AI presentatie tools

Instant is een op AI-gebaseerd presentatie hulpmiddel waarmee moeiteloos opvallende Google Slides-presentaties kunnen worden gemaakt. Omdat het volledig compatibel is met Google Slides, is het leren van nieuwe, complexe presentatiesoftware overbodig. De tool heeft honderden professioneel ontworpen dia-sjablonen, waardoor het eenvoudig is om aantrekkelijke visualisaties en informatieve infographics te maken. Met Innovate is het proces van presentatie creatie snel en eenvoudig. Gebruikers kunnen hun presentaties een unieke uitstraling geven door lettertypen en kleuren te kiezen die bij hun bedrijfsidentiteit passen. Vervolgens kunnen ze de lengte en stijl van de presentatie kiezen en een samenvatting van het onderwerp geven. De AI technologie van Instant genereert het prestatieoverzicht en kan worden aangepast aan individuele eisen. Tot slot maakt de AI de tekst op basis van de door de gebruiker gekozen dia indeling. Instant produceert de meest visueel aantrekkelijke dia’s in vergelijking met andere AI-systemen.

ClassPoint de AI oplossing voor PowerPoint presentaties

ClassPoint profileert zich als een programma dat de standaard PowerPoint-presentatie naar een hoger niveau tilt. Het is speciaal ontworpen voor docenten en helpt hen om saaie PowerPoints om te zetten in boeiende, publieksgerichte ervaringen. De interactieve focus van ClassPoint is een van de meest onderscheidende eigenschappen. Presentatoren kunnen de interesse van hun publiek prikkelen door polls uit te voeren en whiteboard-tools te gebruiken zonder PowerPoint te verlaten. Bovendien kunnen met AI gegenereerde vragen worden gebruikt om feedback van het publiek te verkrijgen, wat leidt tot een interactievere en coöperatievere lesomgeving. ClassPoint is een totaaloplossing die het gebruik van aanvullende onderwijstools naast PowerPoint overbodig maakt. Docenten kunnen interactieve lessen faciliteren met de vertrouwde PowerPoint-interface, verrijkt met student-interactiefunctionaliteiten. Deze aanpak is bedoeld om de leservaring te vereenvoudigen door docenten te ontlasten van het beheren van meerdere softwareprogramma’s.

Deckify de AI tool voor pitch decks, marktonderzoek, bedrijfsoverzichten en marketingplannen
Met behulp van kunstmatige intelligentie optimaliseert Deckify het proces van het maken van gepolijste presentatiedia’s. Dankzij de gebruiksvriendelijke enquête kunnen gebruikers verschillende soorten presentaties maken, zoals pitch decks, marktonderzoek, bedrijfsoverzichten en marketingplannen. Met dit hulpmiddel kunnen kleurenthema’s worden geselecteerd die beter aansluiten bij merkidentiteiten of inhoud. Een van de meest opvallende voordelen van Deckify is de selectie van hoogwaardige sjablonen, die de creativiteit van gebruikers kunnen prikkelen en hen kunnen helpen indrukwekkende presentaties te ontwikkelen die hun publiek boeien en imponeren. Gebruikers kunnen hun presentaties met deze sjablonen als basis snel laten opvallen. Deckify legt de nadruk op datagestuurde inzichten en boeiende visualisaties, waardoor het een effectief hulpmiddel is voor marktonderzoek en het omzetten van complexe gegevens in fascinerende verhalen.

Tome de perfecte AI presentatiemaker

Tome is een door kunstmatige intelligentie aangedreven presentatiemaker die verder gaat dan het eenvoudig maken van dia’s. Als een gedeelde AI-assistent vergemakkelijkt het de creatie van overtuigende presentaties vanaf nul. Tome kan met behulp van OpenAI’s ChatGPT en DALL-E 2 technologie je voorkeuren leren en boeiende inhoud bieden. In Tome zijn hulpmiddelen beschikbaar voor het toevoegen van animaties, films, grafieken en meer, naast kant-en-klare sjablonen, thema’s en door AI gegenereerde tekst en afbeeldingen. Wat het onderscheidt, is echter hoe goed het instructies volgt. Communiceer je behoeften aan de AI-helper en hij regelt de rest. Hierdoor wordt het creëren van nieuwe ontwerpen niet alleen eenvoudiger, maar ook leuker.

Simplified maakt samenwerking aan projecten en presentaties makkelijker

Simplified is een AI-gestuurde tool voor het maken van presentaties die de nadruk legt op samenwerking. Met zijn hulp kunnen groepen efficiënt samenwerken aan een enkel project, zoals een presentatie. Hierdoor kun je samen met je team in realtime werken, waarbij je tegelijkertijd updates maakt en ziet. Je kunt je presentatie aantrekkelijker maken door de lettertypen, kleuren en texturen van de door AI gegenereerde presentatie te wijzigen. Door overgangen aan je dia’s toe te voegen, kun je een video van je presentatie maken. Deze functie kan bijzonder nuttig zijn vanwege het belang van visuele aantrekkingskracht bij externe presentaties.